Pak kopen? Let hier op!

Pak kopen

Het pak is de constante metgezel van een man. Of het nu voor het werk is of bij speciale gelegenheden, het model is onmisbaar in de garderobe van een man. Of het nu gaat om het klassieke model voor vergaderingen en diners of het slimfit model voor informelere evenementen, waar het om gaat is de pasvorm van het stuk. Leer enkele tips kennen om het beste model voor je te kiezen!

1. Schouders
Het jasje is het kledingstuk waarin je jouw silhouet laat zien. Daarom is het belangrijk dat het goed aansluit op de schouders, waarbij er altijd op moet worden gelet dat de schoudernaad op één lijn ligt waar het sleutelbeen, de arm en het schouderbeen samenkomen.

Wat de schoudervullingen betreft, denk eraan dat deze omgekeerd evenredig zijn met jouw figuur. Daarom moeten mannen met een paar kilo overgewicht kiezen voor kleine schoudervullingen, terwijl dunnere mannen kunnen kiezen voor een jasje met meer opvallende schoudervullingen.

2. Jasje revers
Wat de revers van het jasje betreft, erkennen modedeskundigen dat dit deel nauw om de hals moet aansluiten, waarbij rimpels of openingen tussen de revers en de hals moeten worden vermeden. Bovendien wordt aanbevolen dat hij tussen 0,5 en 1,5 centimeter uitsteekt.

3. Volgens jouw lichaam
Bij een goed passend jasje moet het eerste knoopje altijd net onder de taille zitten. Als je jouw jasje getailleerd wilt hebben, kunt je het beste het eerste knoopje dichtknopen en het tweede knoopje los laten.

Je moet er ook aan denken jouw jasje los te knopen telkens als je gaat zitten, zodat het pak je perfect blijft zitten, zelfs in die houding.Grotere en slankere mannen kunnen het zich veroorloven een pak met drie knopen te dragen, aangezien dit soort pakken het beste staat bij slankere silhouetten.

Om de perfecte lengte van jouw jasje te vinden, hoeft je alleen maar rechtop te gaan staan en jouw armen en handen naar beneden te doen. Het punt waar je duim begint is waar je jaslengte moet zijn. Maar als je nogal klein van gestalte bent, is het raadzaam de jas iets korter te maken.

4. Mouwen
Ook de lengte van de mouwen wekt vaak twijfels op bij het kopen van een herenpak. De beste regel om het goed te doen is, bij het passen van de jas, jouw arm in een hoek van 90° te buigen. Hier moet je controleren of de manchet van het pak in lijn is met de pols, het hemd moet minstens een centimeter uitsteken ten opzichte van de mouw van het jasje.

5. Jas openingen
De meeste jasjes hebben één of twee splitten in de rug, die in het midden of aan beide zijden kunnen zijn. Je moet weten dat de opening van het jasje in een pak niet verplicht is, maar de pakken die de split in het midden hebben, worden over het algemeen gebruikt in meer formele stukken, terwijl die met de splitten aan de zijkanten meer casual of sportief zijn.

6. Kleuren
Donkere kleuren zoals houtskoolgrijs, blauw of zwart zijn tijdloos en raken nooit uit de mode. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren en kunt je verschillende overhemden en dassen dragen zonder de indruk te wekken dat je altijd hetzelfde pak draagt.

Wat de stropdas betreft, is het aan te bevelen de verschillende soorten knopen te kennen om tegelijkertijd moderne en elegante composities te creëren.

7. Waistcoat
Perfect item voor wie een andere look met attitude wil samenstellen. In de eerste plaats moet het in overeenstemming zijn met het soort evenement dat je gaat bijwonen.

Voor formele gelegenheden wordt het waistcoat aanbevolen, dat moet passen bij de kleuren van het pak. Bij informele gelegenheden is een gedurfdere look mogelijk zonder de formaliteit van de stropdas, dus een ander waistcoat is geweldig voor deze momenten.

8. Schoenen
Probeer altijd te harmoniseren door dezelfde of soortgelijke kleuren als het pak te gebruiken. Zwarte schoenen geven een sociaal tintje, terwijl de lichtere de look meer ontspannen maken. Voor pakken met een blauwe tint zijn bruine schoenen de beste oplossing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.