Loopband voor thuisgebruik

hardlopen loopband

Vanwege de Coronacrisis en het sluiten van de sportscholen besloot ik om zelf een loopband aan te schaffen. Buiten hardlopen is niet zo mijn ding en op deze manier kan ik toch fit blijven zonder dat ik iedere keer naar de sportschool moet gaan. Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze en de loopband gebruik ik meerdere keren per week. Ik ben inmiddels redelijk fit en de eerste kilo’s ben ik al verloren.

Snelle levering en goede communicatie

Omdat dit mijn eerste loopband is die ik heb gekocht had ik wat vragen over het product. Deze werden snel en eerlijk beantwoord en ik werd erg goed geholpen om een goede keuze te maken. De loopband werd op de afgesproken datum en tijd geleverd waar ik erg tevreden over ben. Het apparaat is eenvoudig in elkaar te zetten met de bijgeleverde handleiding en daardoor is de loopband ook heel snel te gebruiken. De eerste meters heb ik dan ook gelijk gemaakt en ik direct tevreden met mijn aankoop.

Perfecte stabiliteit en eenvoudig in te stellen weerstand

Ik twijfelde eerst of een loopband voor thuisgebruik wel stevig is om dagelijks op te lopen. Gelukkig werd deze twijfel direct weggenomen. Het apparaat is zeer stevig en stabiel, waardoor je met een gerust hart op de loopband kan staan. Het display van de loopband is eenvoudig in gebruik en zeer helder. Hierdoor kan je de weerstand en de snelheid eenvoudig aanpassen naar je niveau en je trainingsbehoefte. Er zitten een aantal standaard programma’s op, maar je kan ook zelf een programma samenstellen. Door de stevigheid en stabiliteit van het apparaat is de loopband zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Ik ervaar geen klachten van enkels en knieĆ«n doordat het apparaat soepel beweegt en in te stellen is op mijn eigen intensiteit. Bovendien is de loopband in te stelling in een bepaalde hellingshoek, waardoor je ook kan trainen alsof je tegen een heuvel op loopt. Dit ervaar ik als zeer prettig en is echt een pluspunt binnen mijn trainingsschema.

Doordat de loopband is voorzien van kleine wielen aan de onderkant, is de loopband eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor kan je de loopband opbergen wanneer je deze niet gebruikt. De ruimte die het apparaat inneemt is dan ook relatief klein, wat echt een pluspunt is. Een ander pluspunt is dat het apparaat vrijwel geluidloos is tijdens het gebruik, waardoor je prima kan hardlopen zonder dat je huisgenoten er last van hebben. Het uiterlijk van de loopband is zeer professioneel en doordat de intensiteit in te stellen is loop je eigenlijk altijd op je eigen tempo. Dit is heel prettig omdat je je nu niet hoeft te ergeren aan een tempo dat niet past bij jouw trainingsschema. De breedte van de loopband is perfect en niet te smal waardoor je ook een veilig gevoel ervaart als je op de loopband aan het rennen bent. En of je nu kort of lang op de loopband staat, de band loopt dusdanig soepel dat de duur van de training niet uit maakt.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.