Hometrainer kopen bij Fitnessapparaat.nl

Hometrainer kopen

Meerder onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat zeker 50% van de Nederlandse bevolking te zwaar is. In de rest van de westerse wereld zien we hetzelfde en in een aantal landen is het deel van de bevolking dat te veel gewicht met zich meezeult nog groter. Mensen die te zwaar zijn hebben een veel hoger risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast draagt overgewicht niet bij aan je levensgeluk. De meeste mensen met overgewicht voelen zich ongelukkig. De belangrijkste oorzaak van al deze overtollige kilo’s is onze levensstijl.

Oorzaken overgewicht

Er is niet een specifieke oorzaak, overgewicht ontstaat bij een combinatie van onderstaande zaken:

  • Te weinig lichaamsbeweging. Op een aantal fysieke beroepen na, heeft het overgrote deel van de westerse bevolking een zittend beroep. In feite zouden we kunnen zeggen dat we een zittend bestaan leiden. We staan op, eten een ongezonde snelle hap (of we slaan het ontbijt over, wat ook bijzonder slecht is), stappen in de auto richting kantoor. Op kantoor aangekomen nemen we plaats in onze comfortabele bureaustoel om daar zo weinig mogelijk vanaf te komen tot de werkdag erop zit. Om het af te maken, zitten we nog een paar uur op de bank voordat we (meestal te laat) naar bed gaan.
  • Een verkeerd eetpatroon. We eten massaal te veel suiker en slechte verzadigde vetten. Aan de andere kant krijgen we juist te weinig vezels, eiwitten en goede onverzadigde vetten binnen. Dit in combinatie met een onregelmatig patroon van eetmomenten zorgt ervoor dat er elk jaar weer een kilootje bij komt.
  • Te veel stress. Ook dit punt is alom bekend. Af en toe wat gezonde stress kan geen kwaad. Als er sprake is van continu een opgejaagd gevoel, dan heeft dit allerlei negatieve gevolgen voor ons lichaam. Mentaal voelen we ons verre van gelukkig en te veel stress zorgt er ook nog eens voor dat we steeds dikker worden.

Om het tij te keren en van je vetrandjes af te komen, is het belangrijk om voldoende lichaamsbeweging in je dagelijkse leven in te passen. Een goede manier is om regelmatig op een hometrainer aan de slag te gaan. Hieronder vind je een aantal punten waar je op moet letten voordat je een hometrainer aanschaft.

Formaat van de hometrainer

Allereerst moet je bepalen welk formaat hometrainer je nodig hebt. Het is belangrijk dat je de hometrainer zodanig in kunt stellen dat niet alleen jijzelf, maar ook gezinsleden die de hometrainer willen gebruiken, het zadel op de juiste hoogte kunnen zetten. Ook het algehele formaat van de hometrainer is van belang. De hometrainer moet natuurlijk wel passen op de plek die je ervoor bedacht hebt. Als je een volledige kamer beschikbaar hebt, dan is het minder belangrijk dan wanneer je de hometrainer op je slaapkamer wilt zetten.

Weerstandsniveaus

Hoe zwaar wil en kun je trainen? Het weerstandsniveau van een hometrainer is instelbaar. Het minimum en maximum weerstandsniveau is niet voor alle hometrainers gelijk. Het is aan te raden om je hier goed over voor te laten lichten.

Ingebouwde elektronica

Moderne hometrainers beschikken in principe altijd wel over een display waarop je kunt zien hoe lekker je bezig bent. Er zijn echter grote verschillen tussen hometrainers onderling. Als je volledige trainingsprogramma’s wilt afwerken, dan kies je een ander model dan wanneer je alleen afgelegde afstand en snelheid wilt zien.

Connectiviteit

Als je de hometrainer aan je fitness app op je smartphone wilt koppelen, dan moet de hometrainer over de juiste connectiviteit beschikken. Meestal heb je Bluetooth nodig. Er zijn echter ook hometrainers die je via wifi kunt koppelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.