Zo vind je de beste zonnepanelen voor jouw situatie!

Kiezen voor zonnepanelen

Iedereen die zonnepanelen koopt, doet een goede investering. De voordelen van zo’n panelen gaan immers erg ver. Zo help je het milieu een handje door te kiezen voor minder fossiele brandstoffen. Daarbij bespaar je geld op de lange termijn, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is!

Als je ten volle van deze voordelen wilt genieten, dan is het echter heel belangrijk dat je precies de juiste zonnepanelen koopt voor jouw dak. Hoe doe je dat nu en met welke zaken moet je zoal rekening houden? Lees snel verder voor meer informatie!

Enkele handige tips om de beste zonnepanelen te vinden

Of je nu een particulier bent of en onderneming, zonnepanelen op je dak plaatsen is een goed idee. Maar waar moet je nu zoal op letten als je zonnepanelen zoekt? Hieronder lees je meer:

1. De beschikbare ruimte op je dak

Zonnepanelen worden meestal op het dak geplaatst en dat betekent natuurlijk dat je in zekere mate bepreekt bent als het gaat om het aantal panelen dat je kunt kopen. Kleinere woningen hebben doorgaans een kleiner dak en kunnen dan ook minder van hun energiebehoefte uit zonnepanelen halen. Natuurlijk hebben kleinere woningen over het algemeen ook minder stroom nodig, tenzij het een heel oude woning is.

Gaat het om en bedrijf? Dan is het zeker een goede idee om te investeren in een grotere hoeveelheid zonnepanelen. De meeste ondernemingen, zeker als er sprake is van een vrijstaand bedrijfspand, hebben meer dakruimte en dus ook meer mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen!

Laat altijd een zonnepanelen dakscan doen zodat je precies weet hoeveel zonnepanelen er op jouw dak kunnen.

2. De kwaliteit van de omvormer

De omvormer is het onderdeel van zonnepanelen waar de magie gebeurt. Het is immers dit apparaat dat garandeert dat je ook effectief iets met de zonne-energie kunt doen. Deze energie, die door middel van de zonnecellen in de panelen in stroom wordt omgezet, is enkel bruikbaar als de omvormer van goede kwaliteit is. De meeste professionele zonnepanelen komen inclusief een omvormer, maar dat is lang niet altijd het geval.

Het is dus een goed idee om wat meer informatie in te winnen over de verschillende mogelijkheden, zodat je weet waar je de beste optie kunt vinden. Vraag desnoods advies en hulp bij een professional of speciaalzaak, zodat je geen miskoop begaat. Het resultaat is dat je omvormer beter werkt, waardoor je dus ook meer stroom uit je zonnepanelen haalt!

3. De aankoopprijs van de zonnepanelen

Ten slotte loont het ook de moeite om rekening te houden met de aankoopprijs van de zonnepanelen zelf. Natuurlijk is dit belangrijk bij eender welke investering, maar bij zonnepanelen is het misschien nog belangrijker. De prijs die je betaalt voor zonnepanelen zal immers ook beïnvloeden hoe goed de kwaliteit is, en dat heeft gevolgen voor de terugverdientijd.

De terugverdientijd is kortweg de tijd die nodig is om je zonnepanelen terug te verdienen. Dit is in de eerste plaats al mogelijk doordat zonnepanelen je de kans geven om te besparen op gewone, fossiele brandstoffen. Deze kosten vaak heel wat en zorgen er dan ook voor dat je energiefactuur op het einde van de maand erg hoog ligt.

Haal je meer van je stroombehoefte uit zonne-energie? Dan ligt je factuur op het einde van de maand een stukje lager. En dat verschil in prijs, jaar na jaar, bouwt zich stilaan op waardoor je uiteindelijk de kostprijs van je zonnepanelen terug hebt verdiend!

Zonnepanelen: niets dan voordelen voor bedrijven én woningen!

Zonnepanelen kopen is kortom een slimme beslissing, zeker als je duurzamer wilt wonen én geld wilt besparen. De zoektocht naar de beste zonnepanelen is vaak een uitdaging, maar dankzij bovenstaande tips en belangrijke factoren wordt het toch iets gemakkelijker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.