Bavette maken? Doe het zo!

Bavette

Sommige mensen houden van koken, andere niet. De een vindt het leuk om recepten uit te proberen, en anderen hebben weer andere favoriete activiteiten. Koken is voor veel mensen de ultieme manier om eventjes te ontspannen en rust te nemen van het dagelijkse, hectische leven. Nieuwe recepten proberen en nieuwe eetcombinaties ontdekken, dat is iets wat veel mensen ontzettend gaaf vinden. Als je van koken houdt, is het echt een aanrader om een keer bavette klaar te maken. Ook benieuwd naar wat dit precies is en welke groenten goed bij bavette passen? Lees dan snel verder!

Bavette, wat is dat precies?

Bavette is een heerlijk stuk rundvlees. Het is de nummer een onder de biefstukken. Het stukje vlees komt uit Frankrijk, vandaar de naam bavette. Bavette wordt vaak vanglap genoemd, omdat het stuk vlees afkomstig is uit het dikste stukje van het rund. Dit is de vang, en dat is het deel tussen de bil en de borst van het dier.
Bavette heeft van zichzelf al een rijke smaak, maar soms is het nog lekkerder om het vlees te marineren. Je kan zelf een marinade in elkaar draaien, maar er bestaan ook kant-en-klare kruidenmengsels die je over de bavette kan gieten. Dat is genieten geblazen!

Wat zijn lekkere eetcombinaties met bavette?

Als je bavette voor je gasten gaat klaarmaken, is het natuurlijk geen goed idee om iedereen een groot stuk vlees te serveren. Het is veel lekkerder om er een heel gerecht van te maken waar de bavette in verwerkt zit. Als je bavette nog nooit gegeten hebt of ├╝berhaupt niet kent, is het lastig om te bedenken waar het goed bij smaakt. Hieronder staan verschillende combinaties die perfect bij elkaar passen. Dat smaakt naar meer!

Bavette met asperges en zoete aardappel

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. De rijke smaak van de asperges sluit goed aan bij de malse smaak van het vlees. De zoeteaardappelchips geven wat extra bite aan het gehele gerecht, en de knapperige chipjes smaken onwijs lekker samen met het vlees. De mix van krokant en mals is perfect in balans bij dit recept!

Bavette met krieltjes en cherrytomaatjes

Als je wat minder wil uitpakken met de andere onderdelen van het recept, is dit recept helemaal iets voor jou! De krieltjes smaken eigenlijk altijd goed en de zoute combinatie met de bavette wordt erg gewaardeerd door culinaire proevers. De cherrytomaatjes zorgen voor een kleurrijk totaalbeeld en smaken goed bij de krieltjes en de bavette. Het zure van de tomaatjes komt in mindere mate terug in de bavette. Top!

Bavette met tagliatelle

Ben jij gek op pasta, en ben je ook wel fan van een stukje vlees? Dan is dit recept geschikt voor jou. De prei en paddenstoelen in de pasta zorgen voor wat extra vulling. De knoflook is een extra smaakmaker die je pasta nog rijker maakt dan deze al is. De jus van de bavette giet je ten slotte over de pasta voor een smeuïg geheel. Heerlijk!

En, heb jij zin om de keuken in te duiken en de keukenprinses of keukenprins uit te hangen? Loopt het water je ook zo in de mond als je al deze hemelse combinaties van bavette leest? Bavette is het perfecte vlees voor het kerstdiner of andere speciale gelegenheden. Als je binnenkort een feestje op de planning hebt staan, dan is het leuk om eens uit te pakken door jouw gasten een gerecht voor te schotelen met een smakelijke bavette. Kies een van bovenstaande recepten uit om hoge ogen te gooien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.