Kraamcadeau review: geboorteplaatje.nl

Kraamcadeau

Wil je graag een een uniek kraamcadeau voor iemand in je omgeving kopen? In dat geval kun je er natuurlijk voor kiezen om deze ergens in de winkel aan te kopen, maar het is ook mogelijk om een persoonlijk kraamcadeau te maken via de website www.geboorteplaatje.nl. In deze tekst gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van deze website.

De voordelen

We beginnen deze recensie met de verschillende voordelen. We gaan uit van de eerste indruk.

– Een lust voor het oog

We moesten na het openen van de website direct vaststellen dat de website een lust voor het oog is. Veel websites werken met tekst, maar dat is bij deze website niet het geval. Ze werken vooral met plaatjes en dat is ook heel erg slim van het bedrijf. Het punt is namelijk dat websitebezoekers tegenwoordig geen lange teksten meer lezen. Dit komt omdat de meeste mensen een lage concentratieboog hebben, omdat ze de hele dag worden geconfronteerd met technologie. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dit slecht is voor de algehele concentratie. Als website is het dan ook verstandig om veel met plaatjes te werken, zodat bezoekers sneller aangetrokken worden.

– Overzichtelijk

Vroeger was vrijwel elke website gebruiksvriendelijk, maar dit kwam vooral vanwege de weinige technische functies. Tegenwoordig kun je heel veel kanten op met een website. Aan de ene kant is dit uiteraard voordelig, maar tegelijkertijd zorgt dit er ook voor dat veel websites tegenwoordig minder gebruiksvriendelijk zijn. Mensen met digitale ervaring weten meestal wel om te gaan met complexe websites, maar dit geldt niet voor de wat oudere mensen met minder digitale ervaring. Gelukkig is deze website zeer overzichtelijk. Ze werken namelijk vooral met buttons. Deze buttons hebben een felle kleur en een duidelijke tekst. Daardoor is het gemakkelijk om een unieke geboortetegel te ontwerpen.

– Je kunt op verschillende manieren betalen

Tegenwoordig zijn er veel online betaalsystemen. Op deze website heb je na de bestelling de mogelijkheid om op verschillende manieren te betalen. In de eerste plaats kun je met iDEAL betalen. Dit is in Nederland één van de bekendste betaalsystemen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een creditcard. Dit is ideaal voor mensen die even krap bij kas zitten, maar toch alvast een mooie geboortegel aan willen kopen. Daarnaast zijn er nog meer betaalsystemen waar je betalingen mee kunt verrichten. Op de website vind jij op de homepagina een handig overzicht.

De nadelen

In de vorige alinea’s hebben we al veel voordelen besproken, maar elke website kent uiteraard ook enkele nadelen. Die zullen we nu nog even kort bespreken.

– Weinig informatie

Op de website is weinig informatie over de geschiedenis van het bedrijf te vinden. Dit is een gemiste kans, want veel websitebezoekers waarderen het om iets meer te weten te komen over een bedrijf. Over het algemeen vind je overigens weinig informatie op de website. Ze hebben weliswaar een pagina waar enkele vragen worden beantwoord, maar dit is niet erg uitgebreid. Voor gerichte vragen moet je dus vrijwel altijd contact opnemen met de klantenservice.

– Lange laadtijd vanwege de vele plaatjes en animaties

De website is voorzien van veel plaatjes en animaties. Dit ziet er heel mooi uit, maar het zorgt helaas wel voor een langere laadtijd. Het is belangrijk dat websites snel laden, want anders raak je al snel veel bezoekers kwijt. Veel mensen zijn namelijk gewend om snel over het internet te surfen en ze zijn dan ook erg kritisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.