Kit verwijderen

Je kit in de badkamer is aan het loslaten en is aan vervanging toe. Het is dan belangrijk dat je hier niet lang mee wacht, want als de kit niet goed meer zit kan er lekkage ontstaan en dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je de nieuwe kit wilt gaan aanbrengen moet je eerst de oude laag kit goed verwijderen, omdat de nieuwe kit dan beter kan blijven zitten en dus ook efficiƫnter werkt. Nu je weet dat het belangrijk is om je kit te verwijderen voordat je nieuwe aanbrengt is het ook belangrijk om te weten hoe je de kit nu het beste kunt verwijderen. Je kunt dit op verschillende manieren doen en voor het verwijderen van sommige soorten kit heb je zelfs alleen wat huishoudelijke materialen nodig. Dit kun je dan dus gemakkelijk zelf doen met de dingen die je thuis hebt. Er bestaan verschillende soorten kit met allemaal hun eigen kenmerken en eigenschappen. Omdat deze soorten allemaal anders zijn, moet je ze ook allemaal op een andere manier verwijderen. Sommige kitsoorten kun je zelf gemakkelijk verwijderen, maar voor anderen heb je juist weer professionele hulp nodig. Voor je te werk gaat is het dus goed om te weten welke soort kit je wilt gaan verwijderen.

Beglazingskit is een soort kit die je niet zelf kunt verwijderen. Dit kun je het beste door een professional laten doen om ervoor te zorgen dat dit goed gebeurd.

Acrylaatkit kun je ook niet met huishoudelijke artikelen verwijderen, omdat dit een hele harde kit soort is. Deze kit kun je echter wel zelf verwijderen met een stevig schuurblok en met kitverwijderaar. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat, anders kun je de tegels en de ondergrond beschadigen.

Verlijmingskit kun je ook niet met huishoudelijke artikelen verwijderen, maar dit kun je ook wel zelf doen. Je hebt hier dus geen professionele hulp voor nodig. Wel heb je een goed reinigingsmiddel nodig waarmee je de resten van de kit goed kunt verwijderen. Een reinigingsmiddel is erg sterk en krachtig waardoor de kit goed kan oplossen. Hierdoor kun je het gemakkelijk zelf weghalen. Verlijmingskit wordt meestal gebruik voor het aanleggen van een stenen vensterbank of het leggen van tegels. Dit komt doordat dit een vrij harde soort kit is en dus goed te gebruiken is voor deze klussen.

De volgende soorten kit kun je wel met huishoudelijke artikelen verwijderen. Hieronder vertel ik kort welke huishoudelijke artikelen je hiervoor nodig hebt en hoe je te werk moet gaan.

Siliconenkit kun je gemakkelijk zelf verwijderen door een mesje te gebruiken. Als je dit gaat doen begin je eerst met het weghalen van alle oude kit aan de randen (je snijdt de oude kit weg met het mesje). Als je dit gedaan hebt kun je door middel van een scherp voorwerp (denk bijvoorbeeld aan een schroevendraaier) de kit van onder omhoog duwen, zodat het er gemakkelijk uitgaat. Je kunt het er dan met je handen uit trekken. Als het grootste deel van de kit er nu uit is schraap je de kleine overgebleven resten nog weg met een mesje en maak je het oppervlak goed schoon. Dit kun je doen met warm water met wat soda of met een ontvetter. Het is belangrijk dat de ondergrond goed schoon gemaakt is voordat er nieuwe kit aangebracht gaat worden op de ondergrond. Voor sanitairkit geldt dezelfde procedure, omdat deze kit vergelijkbaar is met de siliconenkit.

Ik hoop dat ik je meer heb kunnen informeren over het verwijderen van de kit en dat je nu zelf aan de slag kunt gaan met de tips die ik in dit artikel heb gegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.