Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden

Een bedwantsenplaag kan snel jouw matras en huis overnemen, en hoewel ze niet gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid, zijn ze zeker een grote overlast. Wakker worden met rode, jeukende vlekken op je huid kan een teken zijn van bedwantsen, maar er zijn nog veel meer aanwijzingen om op te letten. In dit artikel gaan we het hebben over de tekenen van bedwantsen en de beste manieren om ze te stoppen. Kijk hier eens naar!

Leer hoe je voor eens en voor altijd een einde maakt aan bedwantsen!

Bedwantsen zijn kleine, ovale insecten die zich voeden met het bloed van dieren of mensen. Volwassen bedwantsen hebben een plat lichaam, ongeveer zo groot als een appelpit. Maar na het eten zwelt hun lichaam op en krijgt het een roodachtige kleur. Het is belangrijk te weten dat bedwantsen niet vliegen, maar ze kunnen zich wel snel verplaatsen over vloeren, muren en plafonds.

Onder gunstige omstandigheden kunnen bedwantsen zich in slechts één maand volledig ontwikkelen en drie of meer generaties per jaar voortbrengen. Zij brengen geen besmettelijke ziekten over, hoewel zij een grote overlast vormen.

Waar verstoppen bedwantsen zich?

Bedwantsen kunnen jouw huis binnendringen via koffers, kleren, gebruikte matrassen en sofa’s en andere voorwerpen. Door hun afgeplatte lichaam passen ze in kleine ruimtes. Zij hebben geen nesten zoals mieren of bijen, maar leven meestal in groepen op schuilplaatsen.

Hun favoriete schuilplaatsen zijn gewoonlijk matrassen, springveren, bedframes en hoofdeinden, waar zij ‘s nachts gemakkelijk toegang hebben tot mensen. Na verloop van tijd kunnen ze zich echter door de kamer verspreiden en in elke spleet of beschermde plek terechtkomen. Ze kunnen zich ook verspreiden naar andere kamers of nabijgelegen flats.

Wat te doen als je een bedwants besmetting hebt

Als je merkt dat je een bedwants plaag heeft, wanhoop dan niet! Zoals we al zeiden, bedwantsen kunnen jouw huis zijn binnengedrongen via gebruikte matrassen en meubels, bagage, kleding en zelfs huisdieren.

Om te beginnen met het uitroeien van bedwantsen, verwijdert je spullen zoals knuffeldieren, speelgoed, dekens, elektronica en alle andere spullen die niet permanent in de kamer aanwezig zijn. Volg deze tips!

Was met bedwantsen besmette kleren en lakens

De eerste stap om van bedwantsen af te komen is het wassen van jouw beddengoed, dekens, slopen, kussens en kleding. Neem de wasinstructies op het etiket in acht en was op de hoogste temperatuur die het artikel kan verdragen. Draag bij het hanteren rubberen handschoenen om jouw huid tegen insecten te beschermen.

Verwijder kastladen

Meubilair is een favoriete schuilplaats voor deze beestjes, dus verwijder al jouw kleding, alsmede laden en alle bewegende delen uit kasten. Zet meubels weg van de muur als je kunt. Vergeet niet om ook altijd bedwantsendodende producten op jouw meubels te gebruiken.

Maak de kamer grondig schoon

Gebruik een harde borstel op de aangetaste plaatsen om de eitjes los te maken en stofzuig de voorwerpen en de hele kamer. Controleer elke hoek, elke kier in de muur en elke opening in het meubilair. Stofzuig de ruimte meerdere malen, gooi de stofzuigerzak zorgvuldig weg en bewaar hem buiten het huis. Vergeet niet de stofzuiger na gebruik te desinfecteren.

Geef jouw matras een grondige schoonmaakbeurt

Hoewel het schoonmaken van met bedwantsen besmette ruimten nuttig is om bedwantsen te bestrijden, zijn voor het elimineren ervan meestal specifieke behandelingen nodig. Het behandelen van jouw bed en matras met insecticiden kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid, het is belangrijk om veilige producten te gebruiken in jouw slaapkamers.

In dit geval kunt je enkele zelfgemaakte oplossingen proberen, zoals het bereiden van azijn spray! Azijnzuur, een bestanddeel van azijn, bereikt het centrale zenuwstelsel van bedwantsen, waardoor het product schadelijk is voor insecten, maar veilig voor mensen en huisdieren.

Spuit witte azijn rechtstreeks op de bedwantsen en zorg ervoor dat je dit ook doet op plaatsen waar bedwantsen gemakkelijk kunnen binnendringen. Er kunnen ook andere zelfgemaakte oplossingen worden gebruikt, zoals etherische oliën van rozemarijn, kaneel of munt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.